top of page

Prasidėjo tvarių tvirtovių pritaikymo senjorams mokymosi projektas

Pradėtas vykdyti Erasmus+ projektas „Tvarių tvirtovių senjorams mokymosi centras‘‘ (ang. K. ,,Sustainable Fortifications for Seniors Learning Hub“, akronimas: Sustain4Seniors HUB), kurį koordinuoja VšĮ Šibeniko kultūros tvirtovė (Kroatija), partneriai Asociacija Mioritics (Rumunija) ir VšĮ Kauno tvirtovės parkas (Lietuva). Pirmasis projekto internetinis susitikimas įvyko 2024 m. vasario 1 d.

 

Pradinis susitikimas buvo skirtas komandos prisistatymams, projekto apžvalgai, išsamiai laiko juostai ir užduočių paskyrimui bei matomumo, komunikacijos ir sklaidos gairėms aptarti projekto vykdymo laikotarpiu ir po jo. Taip pat buvo pristatytos techninės ir administracinės detalės.

 

Pagrindinis Sustain4Seniors (naudojamas projekto trumpinys) projekto tikslas – padėti kultūros paveldo valdytojams mokytis, bendrauti ir dalintis idėjomis, kaip tvarkyti istorines vietas tvariu, socialiai įtraukiu ir ekologišku būdu. Pagrindinis dėmesys skiriamas naujų programų ir veiklų kūrimui, siekiant įtraukti vyresnio amžiaus lankytojus, skatinti jų įsitraukimą ir supažindinti juos su kultūros paveldo ir tvarumo, ekologijos ir atliekų mažinimo idėjomis.

 

Pirminę projekto tikslinę grupę sudaro partnerių institucijų darbuotojai – administracija ir darbuotojai, tiesiogiai atsakingi už kultūros ir švietimo, edukacinių programų planavimą ir rengimą, parengimą ir vykdymą.

 

Antrinę tikslinę grupę sudaro asocijuotos vietos partnerių organizacijos, tokios kaip pensininkų asociacijos, su kuriomis projekto partneriai jau tam tikru mastu yra plėtoję bendradarbiavimą įgyvendindami tikslines programas objektuose.

 

Projekto rezultatai skatins į įtvirtinimus žvelgti kaip į novatoriškas mokymosi erdves vietos bendruomenėms, skatinančias aplinkosauginį sąmoningumą ir pagyvenusių piliečių pilietinį dalyvavimą kultūros paveldo vietose. Projekto trukmė nuo 2024 m. sausio 1 d. iki lapkričio 30 d.

 

Finansuojama Europos Sąjungos lėšomis. Tačiau išreiškiamas požiūris ar nuomonė yra tik autoriaus (-ių) ir nebūtinai atspindi Europos Sąjungos ar Europos švietimo ir kultūros vykdomosios įstaigos (EACEA) požiūrį ar nuomonę. Nei Europos Sąjunga, nei EACEA negali būti laikoma už juos atsak

31 peržiūra0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Erasmus+ projekto Sustain4Seniors HUB susitikimas

Vasario 26 d. - kovo 1 d. vyko Erasmus+ projekto Sustain4Seniors HUB pirmasis kontaktinis susitikimas Kroatijoje! Dalinames įspūdžiais iš Kroatijos Šibeniko miesto: Susitikimo metu buvo susipažinta su

bottom of page