top of page

Nemokamos paskaitos: ,,Karinės Kauno tvirtovės įtaka Kauno modernizmui''

Atnaujinta: 2021-09-08

ŠĮ Kauno tvirtovės parkas laimėjo 2021 m. dalinai finansuojamą KPD sklaidos projektą tema ,,Karinės Kauno tvirtovės įtaka Kauno modernizmui“.

Šio projekto – tikslas supažindinti plačiąją visuomenę, karinio paveldo gerbėjus, Kauno modernizmo puoselėtojus su Kauno tvirtovės įtaka tarpukarinio miesto urbanistikai ir visuomeniniam gyvenimui.


„Tvirtovės ir miesto“ tema buvo aptarta UNESCO nominacinėje byloje MODERNIST KAUNAS:ARCHITECTURE OF OPTIMISM 1919 – 1939.


6 paskaitų ciklas kvies pažvelgti į šiuos objektus kitaip ir diskutuoti apie jų integralumą bei ateitį.

Buvusios karinės Kauno tvirtovės įtaka moderniam miestui, ypač aktuali viešinant ir pristatant kitokį požiūrį į buvusius karinio nekilnojamojo kultūros paveldo objektus, jų reikšmę ir įtaką tarpukariniame ir šiuolaikiniame mieste. Ši tema galėtų paskatinti kurti ir įgyvendinti naujus turizmo maršrutus, apžiūrint ne vien modernizmo, bet ir karinius objektus, bei kalbėti apie jų įtaką miesto urbanistikai bei kraštovaizdžiui.

Siekiant pritraukti kuo platesnę auditoriją, paskaitas skaityti pakvietėme šios srities specialistus, kurie prisidėjo ir dalyvavo ruošiant UNESCO nominacinę bylą. MODERNIST KAUNAS: ARCHITECTURE OF OPTIMISM 1919 – 1939.


Mielai kviečiame visus į paskaitas tiek kontaktiniu būdu, tiek tiesioginės transliacijos metu.

Daugiau informacijos nuorodoje: https://fb.me/e/F4ykgLS8


30 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Erasmus+ projekto Sustain4Seniors HUB susitikimas

Vasario 26 d. - kovo 1 d. vyko Erasmus+ projekto Sustain4Seniors HUB pirmasis kontaktinis susitikimas Kroatijoje! Dalinames įspūdžiais iš Kroatijos Šibeniko miesto: Susitikimo metu buvo susipažinta su

bottom of page