top of page

Naktis forte! Pažintinė ekskursija su Kauno tvirtovės I fortu ir kaizerio kareiviu

1915 metų rugpjūčio mėnesį Kauno apylinkėse užvirė didžiausias mūšis Kauno istorijoje. Kaizerio armija pradėjo carinės Kauno tvirtovės šturmą. Rašoma, jog Kauno tvirtovės šturmo metu buvo paleista 800 000 įvairaus kalibro sviedinių. Vos per vienuolika dienų!

O 2023 m. gegužės 13 dieną, Europos muziejų naktį, po daugiau nei 100 metų į Kauno tvirtovės I fortą sugrįžta Pirmojo Pasaulinio karo kaizerinės Vokietijos karys iš 261-ojo rezervinio pėstininkų pulko, kuris dalyvavo tvirtovės puolime ir vėlesniuose karo veiksmuose Vakarų fronte.

Kviečiame į Europos muziejų naktį Kauno tvirtovės I forte! Čia Jūsų lauks: - ekskursijos po tamsiausius forto požemius, - Kaizerinės Vokietijos karys, kuris susipažindins su tuometine ekipuote bei leis ją išmėginti.

Jūsų lauksime nuo 18:00 iki 21 val.

Renginys nemokamas. Ekskursijų kaina - 2 Eur./asmeniui [Atsiskaitymas banko kortele]

Ekskursijos forte vyks: 18:00 - vakarinė ekskursija 21:00 - naktinė ekskursija

Rekomenduojame: - Pasirūpinti patogia apranga ir avalyne (atkreipkite dėmesį - po lietaus objektų teritorijose gali būti šlapia. Prašome pasirūpinti tinkama avalyne.) - Turėkite šviesos šaltinį - žibintuvėlį. - Naudokite repelentus nuo erkių.

*Ekskursijos metu gali būti filmuojama ir fotografuojama. Ateidami į ekskursiją-žygį sutinkate, jog jūsų atvaizdas gali būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, sutinkate, kad šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose šaltiniuose (žiniasklaidos priemonėse, socialiniuose tinkluose ir spaudoje)



98 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Erasmus+ projekto Sustain4Seniors HUB susitikimas

Vasario 26 d. - kovo 1 d. vyko Erasmus+ projekto Sustain4Seniors HUB pirmasis kontaktinis susitikimas Kroatijoje! Dalinames įspūdžiais iš Kroatijos Šibeniko miesto: Susitikimo metu buvo susipažinta su

bottom of page