top of page

Kauno tvirtovės pasirodymas pasauliui

JAU NETRUKUS Kauno tvirtovę išvys visas pasaulis per Yesterday Channel UK – šį ketvirtadienį, liepos 30 d. 20 val. (Anglijos laiku) laidoje ABANDONED ENGINEERING!

2019 metais gegužę filmavimo komanda lankėsi Kauno tvirtovės I, III, IV fortuose. Jie buvo sužavėti Kauno tvirtove - sudomino fortai, jų struktūra, statyba, objektuose įgyvendinti inžinieriniai ir techniniai sprendimai. Kokius pėdsakus fortifikacinėse teritorijose paliko intensyvi Vokiečių armijos artilerijos ugnis per 1915 metų Kauno tvirtovės šturmą? Pramušti skliautai, susprogdinti betono luitai, didžiulės duobės, išverstos sienos - tai labiausiai domino filmavimo komandą. O kur dar unikali Lichačiovo prieššturminių pabūklų slėptuvė su išlikusiomis pakėlimo mechanizmo liekanomis. Kviečiam apsilankyti atgimstančioje tvirtovėje.

Ačiū sakome Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybėms už palaikymą ir finansavimą šio Kauno tvirtovės komplekso priežiūrai. Šiandien matome, jog tvirtovė yra pasaulinė reikšmės gynybinio paveldo palikimas ateities kartoms!



22 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Erasmus+ projekto Sustain4Seniors HUB susitikimas

Vasario 26 d. - kovo 1 d. vyko Erasmus+ projekto Sustain4Seniors HUB pirmasis kontaktinis susitikimas Kroatijoje! Dalinames įspūdžiais iš Kroatijos Šibeniko miesto: Susitikimo metu buvo susipažinta su

bottom of page